måndag 17 september 2007

Romprovning, Using Fairly och Ung Pirat Göteborg

Veckan som kommer är fylld av intressanta händelser för en pirat. Nu på torsdag arrangerar piratstudenternas sociala utskott sin första aktivitet. Nämligen romprovning. För ynka 60kr så får man en genomgång av rommens historia och tillfälle att smaka och diskutera denna ädla dryck.

Dagen efter är hålls konferensen Using Fairly som jag nämt i ett tidigare inlägg. Här nedan är schemat för konferensen:

Schedule

9.30-10.00

Coffee

10.00-11.00

Users Unite!: An Introduction
Eva Hemmungs Wirtén

11.00-12.00

Sampling, Sound Collage, and other Folk Music Making Practices in the Age of Intellectual Property
Kembrew McLeod

12.00-13.15

Lunch

13.15-14.15

Cultural Property: a New Concept?
Lucky Belder

14.15-15.15

The Roots of the Creative “I”: Early Modern Artistical Individuation
Jan von Bonsdorff

15.15-15.45

Coffee

15.45-16.00

Comments
Fiona Macmillan

16.00-16.45

Panel discussion and questions led by Fiona Macmillan

16.45

Concluding remarks
Eva Hemmungs Wirtén


Jag kommer vara där tillsammans med en samling av de övriga piraterna här i Uppsala. Dessutom kommer Ung Pirats förbundsordförande Stefan Flod vara nere på besök för att närvara.

På söndagen kommer sedan jag och Stefan åka till Göteborg för att närvara vid årsmötet för lokalavdelningen Ung Pirat Göteborg.

Så förvänta er rapporter allteftersom veckan framskrider.

onsdag 5 september 2007

Staten utreder

Den enmansutredning som Bodström tillsatte för att utreda fildelningsfrågan har lagt fram sitt betänkande. Det som beställdes var en utredning som skulle gynna den rådande upphovsrättslagstiftningen, och det som levererades ligger helt i den linjen. Faktum är att utredningen går så långt i sin strävan att tillgodose upphovsrättsindustrin att den är villig att sätta det rådande rättssäkerhetssystemet ur spel. Föga förvånande sågar både tidningar och experter utredningen, och det kommer nog bli svårt för regeringen att göra annat än gömma undan utredningen långt ner i det runda arkivet, vilket redan verkar vara på gång.

söndag 2 september 2007

En stund för egocentrism

Kunde inte låta bli att skriva ihop ett inlägg när jag såg att vår förbundsordförande i Ung Pirat, Stefan Flod, skrivit ett inlägg om mig på sin blogg.

Det är ju alltid kul att läsa om sig själv. Måste passa på att tacka för komplimangen och återgällda den. Att sammarbeta med Stefan för att driva på och utveckla Ung Pirat kommer bli fantastiskt roligt. Stefan är en stark och lyhörd ledare med en fantastisk förmåga att entusiasmera sina medarbetare. Precis vad Ung Pirat behöver.