onsdag 4 februari 2009

Produktiv dag och förväntan inför morgondagen

Jag började dagen med att möta upp med Ung Pirats förbundsordförande Stefan Flod vid niotiden i morse för att vi skulle komma igång med allt arbete som behöver göras. Har dragit lite i ekonomin, detta ständiga aber kring min hals som jag aldrig verkar hinna ikapp med. Petade även en del på en hemsida för Ung Pirats östra distrikt. Hemsidan är inte helt klar ännu, men nu är den i alla fall så pass genomarbetad att den kan tittas på.

Under dagen har vi även tagit en sväng förbi Uppsala kommuns föreningsservice och ordnat en lokal till Ung Pirats förbundskongress, som hålls sista helgen i mars här i Uppsala. tog även kontakt med Fyrishov där vi bodde på förra årets kongress för att se om de kunde ordna bostad åt oss även i år.

Vidare har jag jobbat vidare med att leta efter kontorslokal till vårt stundande kansli. Att som nu snylta kontorsplatser av Uppsala studentkår fungerar ju under en kortare tid, men deras tålamod med att vi lånar utrymmen av dem lär ju tryta förr eller senare. Även om vi enbart lånar de utrymmen som inte används av någon annan för stunden. Än så länge är det ingen framgång på kontorsfronten, men jag har ett par olika trådar som jag hoppas ska ge utdelning.

Just nu sitter jag på ett Nationsrådsmöte på Värmlands nation. Nationsrådet är motsvarigheten till en styrelse här på nationen. Förhoppningsvis tar mötet inte för lång tid, för när det är slut behöver jag läsa in mig på den mediautbildning som LSU anordnar imorgon där jag och Stefan ska delta.

Mediautbildningen imorgon verkar verkligen givande. LSU har tagit fram den i samarbete med Westanders PR-byrå och upplägget är en blandning av teori och praktik. Efter det är det givetvis Piratöl på V-dala med Piratstudenterna.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag vill inte verka nedlåtande på något sätt men vad är det ni kallar för en ny hemsida för ung pirats östra distrikt? Det är ju inte mer än ett till hälften färdigkonfigurerat blogspot konto med standard tema. Jag har mycket svårt att tro att vi inte skulle kunna prestera något bättre än så. Jag själv har tidigare erbjudit mina tjänster till bl.a. Mårten Fjällström och blir nästan lite förvånad att man inte bättre tar till vara kompetensen inom partiet.

Jag är webbutvecklare till yrket som gjort kompletta CMS system för bl.a. Linköpings Universitet. Även om jag kanske inte kan lova så pass avancerade system för PP gratis så kan jag säkert svänga ihop någonting användbart och någorlunda proffsigt. Det finns säkerligen fler som jag inom partiet och tillsammans är jag övertygad om att vi skulle kunna göra allt av vad vi någonsin skulle behöva och lite till.

Jag ställer iaf upp med vad jag kan, bara någon tillfrågar mig...

Mab sa...

Det är inte några "vi" som kallar det en hemsida. Det är jag. Östra distriktet hade ingen hemsida, så jag byggde ihop en på det enda sättet jag kan. Jag är nämligen ingen webutvecklare.

Jag har inte heller ansvar för att göra en hemsida åt östra distriktet, men eftersom jag tyckte att det saknades en så gjorde jag en. Jag är den första att applådera dig om du bygger ihop en bättre sida, men jag tvivlar på att någon kommer be dig göra det, för ingen bad mig.

Unknown sa...

Nu förstår jag lite bättre. Som sagt, det var inte meningen att låta nedlåtande eller nedvärderande av din insats på något sätt. Men om det nu finns ett behov av en hemsida för östra distriktet, vore det inte en idé att göra en förfrågan för att ta reda på vilket intresse som finns och ev frivilliga att hjälpa till? Aldrig trodde jag skulle säga det till dig men lite kollaboration skulle inte skada, eller hur?

Naturligtvis skulle jag också kunna göra en hemsida för östra distriktet på eget initiativ. Men först skulle jag nog vilja ta reda på om det ens finns ett intresse för det och i så fall vilka funktioner som efterfrågas, ska det t.ex. vara med integrerat forum, ska vi ha koppling till pirateweb kontona, osv. Sen vore det förstås fördelaktigt om det skulle vara fler som vill vara med och kan jobba ihop istället för på skilda håll med olika sidor och spridning av östra distriktets internetanvändare som följd.