onsdag 13 maj 2009

Debatt på Södertörn

Min första politiska debatt i Eu-valrörelsen började mindre bra. Efter att ha lyckats komma upp i god tid för att hinna med tåget och svära en stund över att en förkylning gör mina ögon röda och min röst en smula knacklig kom jag fram till tågcentralen i Uppsala enbart för att finna att direkttåget till Södertörns högskola var inställt.

Men på den försenade tågresan vände det mesta till det bättre igen. Klockan elva idag fick jag ett utkast på vilka frågor som skulle tas upp under debatten. att fokuset skulle vara på arbetsmarknads-, utbildnings och miljöpolitik visste jag sedan tidigare. Men de faktiska frågorna var till stor del detaljfrågor där det kändes ganska klurigt att dra några tydliga paralleller till piratpartiets ideologi. Efter lite diskussion över msn med vår listtvåa, Amelia Andersdotter, skickade jag över frågorna till henne. tio minuter senare hade jag ett svarsmail där hon lyckats göra kopplingar mellan i stort sett alla frågorna och vår syn på kunskapssamhället. Ett enormt stort tack till henne för detta.

Skriver det här i debattens startskede då högern och vänster är i luven på varandra om utstationeringsdirektivet och Lavall-målet. Återkommer efter att debatten är klar med en sammanfattning.

5 kommentarer:

Björn Flintberg sa...

Mer reklam för dig, nu med rätt länk...
http://opinionen.blogg.se/2009/may/vad-ska-man-rosta-pa-i-eu-valet.html

Mattias Bjärnemalm sa...

Björn:

Tack för stödet och de vänliga orden i ditt inlägg. De värmer :-)

Stöt sa...

Hallå, var är sammanfattningen?

Mattias Bjärnemalm sa...

Stöt:

den försvann i vinkelvolten. Så sjukt mycket att göra nu att bloggandet blir lidande. Får se om jag hinner ta tag i att skriva om den och fredagens debatt imorgon efter mitt besök i Eskilstuna

Anonym sa...

Hej Mattias!
FUIS vill tacka dig för att du kom förbi på debatten. Det stämmer att många frågr var detaljfrågor, men du klarade av jobbet galant.

Hoppas en sammanfattning på dina tankar kring paneldebatten kommer så småningom. Ett stort tack återigen. Vi hoppas på att även i framtiden kunna träffa dig, i mer förberedda tillställningar...med mindre press och stress.