tisdag 23 juni 2009

3,9%

Den första väljarundersökningen gjord efter EU-valet har nu publicerats och där får Piratpartiet 3,9% av väljarstödet. Det borde kanske tysta de kritiker som menat att vårt stöd i EU-valet inte kunde kopplas till något inhemskt stöd utan enbart var att se som proteströstande (fast min gissning är att det inte kommer tysta dem det minsta, utan att de kommer mala på i samma linje).

Svend Dahl, på Expressens ledarblogg, skriver att Piratpartiets siffror borde ge moderaterna en rejäl väckarklocka. Men min gissning är att det inte kommer förändra den faktiska politiken som bedrivs utan endast möjligen påverka den retorik vi kommer få höra från alliansen under den stundande valrörelsen. Alliansen har fastnat i en nedåtgående spiral av övervakning och kontroll, och jag tvivlar på att något mindre drastiskt än att de faktiskt förlorar makten (eller i alla fall förlorar sin riksdagsmajoritet) kommer kunna ta dem ur den storebrorsvurmande bana de fastnat i.

Det är förresten intressant att notera att det anses mer intressant från tidningarnas sida att skriva om att vi enligt mätningen nästan kommer att komma in, än det är att skriva om att kristdemokraterna, enligt mätningen, skulle trilla ur riksdagen om det var val idag.

12 kommentarer:

Lars sa...

Ja, alla förväntar sig väl redan att KD kommer att åka ur förr eller senare. Om inte nästa år så 2014.

micke sa...

Och det tackar man gudarna för :)

Anonym sa...

Angående forum:
http://forum.piratpartiet.se/Topic158385-14-5.aspx?Update=1

Mab (2009-Jun-23)Den här frågan ligger utanför partiets politik och skickas därmed till off-toppic forumet.
/Mab - moderator


Varför ligger då inte Narkotika politiken i off topic forumet???????????????

Du följer ju inte reglerna. HELA DISSKUTIONEN GÅR JU UT PÅ ATT DET VISST INGÅR I PIRATPARTIETS POLITIK. LÄS TRÅDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÄR DU NÅGON SORTS PIRAT AYATOLLA SOM BESTÄMMER VAD SOM FÅR DISKUTERAS ANGÅENDE PIRATPARTIETS POLITIK!!!!!!!!!!!!!!!!

Detta är visst piratpolitik, det handlar om att va emot privata och skadliga monopol.!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Angående forum:
http://forum.piratpartiet.se/Topic158385-14-5.aspx?Update=1


DET HÄR ÄR FÖR FAN INTE OFF TOPIC. DET HANDLAR OM PIRATPARTIETS STÄLLNINGSTAGANDE EMOT PRIVATA MONOPOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FEDERAL RESERVE ÄR PRIVAT, DERTAS KRIS HAR PÅVERKAT HELA VÄRLDS EKONOMIN: ÄVEN SVERIGE. DU ÄR ETT SKÄMT SOM INTE VWET VAD DU SYSSLAR MED

Anonym sa...

Ditt RUTTNA JÄVLA CENSUR SVIN!!! FLYTTA TILLBAKA TRÅDEN TILL RÄTT FORUM. ALLA SKA FÅ VETA VILKEN HYCKLARE DU ÄR LIVET UT, FÖR DU ÄR ETT BEVIS PÅ ETT RUTTET ÄPPLE INOM PIRATPARTIET: AS!

Anonym sa...

Snälla Anonym!

Ta det lite lugnt och låt bli de RÖDA pillren!

Tor Skude sa...

Man kan också notera att SD kommer in i riksdagen enligt mätningen. Det nämns i sista stycket. Att KD åker ut kommenteras inte alls. Nå, om Aftonbladet vill koncentrera sig på PP är jag inte den som klagar.

RV-2010 sa...

Fint inlägg, tack!

Ps. Som jag sa Anonym låt bli dem RÖDA pillren!

RV-2010 sa...

@Tor Skude: Det finns sådan rasism i gamla Svedala att rasisterna SD får över 4%. Det är i mitt tycke skrämmande i en global värld.

Men som Einstein sa redan på 40-talet:
Det är beklämmande att jag lever i en värld då det är lättare att klyva en atom än att spränga en fördom!!

Mattias Bjärnemalm sa...

Anonym:

Vill du kritisera mitt modererande på piratpartiets forum så gör du lämpligen det i mail till mig eller som pm på forumet. Inte i kommentarerna till ett blogginlägg som handlar om något helt annat.

Anonym sa...

Alla ska se öppet vad du sysslar med i piratpartiets forum.

Att du tycker att det visst hör hemma i ett forum är faktiskt inte skäl nog att det ska ligga där.
Mab - moderator


Mitt skäl är tydligt det stämmer överens med Piratpartiets partiprogram, du har inte ens presenterat ett motskäl eller tagit debatten. Bra ingen röst från mig i nästa val sån här skit klarar jag mig utan åt helvete med alla politiker, även ni i ledningen är oärliga.

Mattias Bjärnemalm sa...

Anonym:

Om alla kan se öppet vad som sker i Piratpartiets forum kan du ju vänligen diskutera det där istället för här i en kommentarstråd till ett inlägg som inte alls har med den saken att göra.