fredag 29 maj 2009

Fortsatt framgång i opinionen

Läser i DN att Piratpartiet i senaste mätningen landar på 8,2% och därmed får 2 mandat i Europaparlamentet. Det visar att vi fortfarande går frammåt i mätningarna, och det ska verkligen bli spännande att se hu långt vi faktiskt kan gå på valdagen.

Har du inte redan röstat på oss så gör det idag! förtidsröstning är betydligt enklare än man tror, det är bara att ta med röstkort och id-handling och smita in på en förtidsröstningslokal och få det gjort.

Jag har redan röstat på Piratpartiet, har du?

10 kommentarer:

AndersR sa...

Kul kul, Håller tummarna och tror det kommer gå vägen! 2 mandat vore ju helt sjukt bra ; )

Röstade btw igår, det tog mig och sambon kanske 2 minuter på väg till mataffären!

(röstade i Gränby köpcentrum)

Pierre Eriksson sa...

"Jag har redan röstat på Piratpartiet, har du?"

Jajemän och det kändes rätt konstigt. De etablerade säger att det är att kasta bort rösten att rösta på Piratpartiet, men hur kunde något så fel som att kasta bort min röst kännas så bra i magen, när det aldrig har känts nånting speciellt där tidigare när man enligt dem har gjort rätt? Konstigt! :)

Anonym sa...

har också röstat, i måndags....valfusket breder tydligen ut sig och man slänger bort PP valsedlar.

här e min motivation till varför jag byttt till pirat:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/26/piratpartiet-har-en-plan-framtiden

Anders Forsman sa...

Varför inte 3 mandat? Jag tror vi chockar ;)

Mattias Bjärnemalm sa...

Jag tror också att vi kan få tre mandat, och hoppas verkligen att så blir fallet. Jag ar ju visst egenintresse i det :-)

Tittar man på förra valet så fick junilistan runt 4% i mätningarna vid den här tiden och chockade alla med 18,8% i valresultat. Så om vi på samma sätt kan fånga upp alla som inte vill stödja ettablissemanget är tre mandat definitivt ingen omöjlighet.

Anonym sa...

Nu sa dom ju på nyheterna att MP var tredje största parti till EU-valet.

Dags att lägga i en ännu högre växel?

Mattias Bjärnemalm sa...

Anonym:

Det kommer ca 4 mätningar i veckan inför EU-valet. Vi ligger trea i en del och fyra i en del. Vi får väl se var vi landar på valdagen. Men om någon har en högre växel kvar att lägga i så är det bara att köra på. Själv har jag kört i högsta växeln i två veckor nu :-)

Anonym sa...

Ser det som en självklarhet att rösta MAB och många av mina vänner/kollegor har börjat inse hur mycket bättre PP är än de etablerade partierna så det ska bli spännande att se hur det går för dig/oss i slutändan :)

Anonym sa...

Redan kryssat dig Mab :)

Ken Rabelius sa...

Det är possitivt att mp går frammåt också...dvs sålänge det beror på deras egen specialitet, miljö.

Om det beror på att vissa verkligen tror på att de står för integritet och fri kommersiell fildelning och därför inte röster pirat, då är det illa.