tisdag 2 juni 2009

Ännu ett skolval redovisat

Jag nämde i ett tidigare inlägg att Piratpartiet fick 34% i skolvalet på Sundsvalls gymnasium. Nu har ännu ett skolval offentliggjorts. Denna gången är det Kullagymnasiet i Höganäs som genomfört ett skolval och Piratpartiet tog även den här gången hem segern med betyggande 28%. Vilket kan jämföras med att moderaterna och sossarna fick 13% respektive 12%.

Kanske dags för de något äldre politikerna i landet att fråga sig vad det är unga ser som inte de själva ser. Framför allt som många av de som röstar i skolvalet även är gamla nog att rösta i EU-valet, och i princip samtliga kommer ha rösträtt i nästa års riksdagsval.

Framtiden stavas Pirat!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, detta är ingen kommentar utan bara information om att det inte fanns några valsedlar för PP i Gränby Centrum, Uppsala idag tisdag em. Vet inte var jag ska vända mig för att informera om detta.
Nils

Mattias Bjärnemalm sa...

Nils:
Har fört informationen vidare till vår kommunansvarige. Tack för tipset, vi ska förhoppningsvis kunna ordna så det finns där imorgon

Stefan sa...

Vanligtvis räknar man partiernas procenttal efter att ha räknat bort blanka och ogiltiga röster.

Då blir resultaten i Sundsvall 25% för Sossarna, ca 12,5% för borgarna och ca 39% för PP.

Även i Kullagymnasievalet verkar blankröster räknats med (dock svårare att säga hur många, kan ju vara delvis avrundningsfel eftersom blankröster inte redovisas), efter borträkning blir där PP:s andel ca 31,5%.

Anonym sa...

så jäkla gött

irritater@gmail.com sa...

rösta idag så nu får vi hopppas att du kommer med där , passade på o tipsa övriga i upsala också när ja ändå var vid val lokalen :)