lördag 31 januari 2009

Ett inlägg om Edward

fotograf: Lotta Söderholm

Jag hamnade i en diskussion med mina medresenärer om hur man får läsare till sina bloggar. Diskussionen startade efter att jag läst Mimmis senaste inlägg och inte kunde låta bli att kommentera att hon skulle få fler läsare om hon länkade mer i sina inlägg. Därpå följde en diskussion om huruvida man vill ha läsare, hur det känns att andra människor läser det man skriver, och oron för att det man skriver verkligen ska vara intressant. Jag sade något om hur jag blir nedstämd när mitt läsarantal minskar och Sandra började kasta ur sig idéer om hur jag kunde fånga folks intresse genom att skriva om oväntade ämnen. Mitt bland de olika förslagen säger hon: "skriv om Edward".

Så här kommer ett inlägg om Edward.

Första gången jag kom i kontakt med Edward var för ett par veckor sedan. Jag skickade ut ett mail om att jag ville hitta folk som ville vara med och starta upp nya lokala avdelningar i Ung Pirat. Jag hade valt ut ett par olika orter runt om i landet där Ung Pirat har tillräckligt mycket medlemmar för att kunna ha lokalavdelningar men där den lokala verksamheten trots detta inte kommit igång. En av dessa orter var Eskilstuna. I Eskilstuna bor Edward.

Edward skrev ett svar till mitt mail. Mailet var välformulerat och överfyllt av entusiasm över att komma igång och verkligen få ta tag i att dra igång en lokalavdelning i Eskilstuna. Efter att jag inte svarat på det mailet på två dagar följde han upp med att skriva på Ung Pirats forum och fråga vad som händer. Lite lätt skamsen över att skicka iväg ett mail och sedan inte ha tid att ta hand om de svar som kom in satte jag mig och författade ett svar till Edward.

Sedan dess har mycket hänt. Edward har kommit in på Ung Pirats skypechatt, och kastat sig in i diskussionerna där. När han hörde att vi ville hitta lokalt aktiva som kunde följa med till Finland för att inspirera finnarna att starta upp ett eget ungdomsförbund var han inte sen med att anmäla sitt intresse. Efter att styrelsen utsett honom till en av dem som fick följa med på resan pratade vi lite mer över skype, och i onsdags blev det sedan dags för mig att slutligen träffa Edward.

Och det är jag glad över. Edward är en person som man verkligen tycker om nästan direkt när man träffat honom. Han är spontan, musikalisk, mjuk, provocerande, entusiastisk, vulgär, känslosam och rolig. Han ifrågasätter och han inspirerar, han spelar gitarr och skriver sånger, han planerar storslagna projekt och han roar sig med finnar på krogen. Han har mängder av idéer om vad som kan göras för att öka engagemanget bland unga i Eskilstuna och det märks att han kommer göra allt han kan för att realisera idéerna. Om det är någon person som alla borde få chansen att träffa så är det Edward.

Förhoppningsvis får många av alla aktiva i partiet den chansen framöver. För jag har en känsla av att hans engagemang bara kommer att växa och att det här inte är det sista vi kommer se av Edward.

6 kommentarer:

mimmi sa...

Vad fint! Edvard verkar faktiskt vara en fantastiskt karismatisk och driven ung man!

Anonym sa...

Vår bästa Edvard <3

Klara sa...

Låter som en bra person. Och bra med fler mjuka personer dessutom. Det är välbehövligt.

Anonym sa...

näääe, vad är detta för någonting

Anonym sa...

...please where can I buy a unicorn?

Anonym sa...

...please where can I buy a unicorn?