måndag 25 maj 2009

5 unga pirater

Klara Tovhult gjorde ett inlägg där hon lyfte fram tio pirater som hon ansåg värda att uppmärksamma. Måste börja med att tacka för den mestadels smickrande beskrivningen av mig som hon målar upp. Göran Widham tillägger att Klara själv är en pirat som bör lyftas fram och Rikard Fröberg gör en egen lista med lite drygt tio pirater han vill uppmärksamma. Rick Falkvinge kan ju inte vara sämre utan drämmer till med 21 pirater.

Jag tänker istället gå åt andra hållet och endast lyfta fram 5 unga pirater som jag anser bör uppmärksammas. Främst för att de flesta jag skulle kunna lägga till på listan redan blivit omnämda i de andra inläggen ovan.

Stefan Flod - Ung Pirats ordförande sedan 2007 är förmodligen en av de mest godhjärtade och idealistiska människor jag känner. Hans raka och varma ledarskap svetsade samman förbundsstyrelsen under de år jag var en del av den, och jag är övertygad om att även den nya styrelsen kommer att samlas kring Stefans härliga personlighet.
Tobias Björkgren - Min efterträdare som förbundssekreterare är fortfarande lite ny i stolen och har inte hunnit ta så mycket plats inom förbundet ännu. Men hans intresse av sociala medier och hans lugna och stabila framtoning tror jag är precis vad som Ung Pirat behöver för att kunna hantera den enorma växtvärk som organisation glädjande nog drabbats av.
Karolina Andersdotter - Karolina har kanske inte synts lika mycket på den nationella nivån som sin syster, även om hon förstås sitter i Ung Pirats valberedning. Men i Uppsala har hon tagit betydligt mer plats. Karolina är en av de mest drivande i både Piratstudenterna och Ung Pirat Uppsala och hennes driv och vilja att få det lokala arbetet att fungera är helt fantastisk att se.
Marie Axelsson - Marie är ett typexempel på ett nytt fenomen inom piratrörelsen. Nämligen att medlemskap och engagemang sprider sig från en generation till en annan. Men till skillnad från de äldre partierna går det här från den unga generationen till den äldre. Bland allt annat som Marie gjort under den förhållandevis korta tid som hon varit aktiv har hon nämligen lyckats rekrytera sin mor till att bli en aktiv medlem i piratpartiet.
Edward Lundkvist - Jag har redan skrivit allt som behöver skrivas om Edward.

För de som vill hitta ännu fler pirater att inspireras av kan jag rekomendera sidan Piratpartister.se. Där syns det tydligt att Piratpartiet har mognat och blivit en växande folkrörelse med en bred och diversifierad medlemsskara. Väldigt olik den förhållandevis smala och homogena organisation jag gick med i 2006.

5 kommentarer:

maloki sa...

Åhh länkkärlek! :D
Vad glad jag blir, och så här på morgonkvisten lite tårögd. :) Tack för det varma omnämnandet. Nu kan jag somna gott! :)

Tobbe sa...

Tack så mycket för ditt omnämnande, dina skor är inte så lätta att fylla ut, men gäller att göra sitt bästa.

så positiv feedback är aldrig fel. Hoppas verkligen du kommer in i bryssel

Anonym sa...

Han Edward verkar ju inte vanligt radikal :-)

Rikard sa...

Bra lista!

Jag hade iofs ganska många unga pirater på min med;-) och lade till dig i uppdateringen!

Du är sjukt viktig för organisationen med din politiska erfarenhet, organisatoriska skärpa och din diplomatiska udd.

Ditt förslag till organisationsförändring förtjänar att dammas av och lyftas fram och belysas, för att nämna bara en av alla meriter.

Hanna Dönsberg sa...

Min mamma är inte medlem - men hon kör runt med valsedlar & är hundvakt när jag behöver göra piratiga saker som Kelly inte kan va med på! =)

Men sidan där man kan "komma ut" som piratpartist har en brist - man måste ha en blogg verkar det som? Kanske kan publicera presentationen på hemsidan ngn gång iofs..

Well, hade jag en blogg hade du hamnat på min lista - no doubt! Och faen va goa vi är - när det nu känns motigt och tungt (mycket jobb med valet, växtvärk, valsedelsfiffel) - så prisar vi varandra =)

Asbra att vi sporrar vidare - så vi alla orkar ända fram - och längre!!