onsdag 8 juli 2009

Ett försök att lansera ett ord.

Svartlänkning: Att i strid med användaravtal länka till en site vars användaravtal inte tillåter länkning.

Skulle ha skrivit ett inlägg om det här för evigheter sedan, men det blev aldrig av. Nu är det en smula inaktuellt, men eftersom jag var så nöjd med min benämning "svartlänk" tänkte jag i alla fall få den på pränt.

Svartlänkar kommer nog bli en stor grej inom de närmsta åren. Kom ihåg var ni läste det först.

Tack Rikard för den korta och koncisa formuleringen av begreppet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Altså, är det inte dags snart att ISPerna stoppar in i sina avtal att man som siteägare måste uppföra sig på internet, inklusive sluta terrorisera de som gör det som uttryckligen är tillåtet enligt relevanta RFCer med deras site? Jag blir så trött...

Anne Kekki sa...

Jag och mina kompisar som inte är så hemma i datavärlden, har ju ingen aning om vad som är okejlänkar eller svartlänkar. Jag har exempel på att *vanligt* folk inte vill skicka länkar till mig. Utan med lite rädsla så ber de mig att komma ihåg eller så vill de hellre skriva en lapp. Ur verklighetens Sverige är detta taget.
Så min slutsats är att vanliga människor har blivit lite rädda för att göra fel i datorn. Denna rädsla sätter ju enorma gränser på kunskapsutveckling och barnens möjligheter till att få sitta vid datorn.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mab sa...

Jag har plockat bort ett antal kommentarer från en avstängd forumanvändare från Piratpartiets forum som verkar anse att min blogg är ett lämpligt ställe att trackasera mig på.

Jag ber övriga läsare om ursäkt i förväg för de kommentarer som med all sannolikhet kommer att fortsätta trilla in från den personen.

Blir det för många kommer jag behöva börja moderera mina kommentarer framöver, något jag hoppas slippa.