lördag 11 juli 2009

Lite tankar kring Stockholmsprogrammet

Nästa vecka kommer det att hållas ett informellt EU-möte kring Stockholmsprogrammet. Werebuild.eu har en ordentlig genomgång av programmet och vilka problem som det kan innebära.

Anna Södersten, från Sieps, har gjort en analys av vad vi kan förvänta oss för utfall av arbetet med Stockholmsprogrammet. Efter att ha läst analysen är jag faktiskt lite mer hoppfull än vad jag har varit tidigare. Den pekar nämligen på att det instabila läget visavi Lissabonfördraget och det ökade motstånd mot övervakning som den svenska FRA-debatten visade på kan få programmet att bli mindre långtgående än vad som annars skulle vara fallet.

Rent konkret innebär det att vi, genom att mobilisera vårt missnöje mot en ökad övervakning, faktiskt har en chans att påverka utformningen av programmet.

Jag skulle därför vilja uppmana så många som möjligt att delta i den manifestation mot Stockholmsprogrammet som Nätverket Svart Måndag anordnar till sammans med bland andra Piratpartiet och miljöpartiet på nu på onsdag den 15:e juli kl 17.00 i Humlegården. Den finns även som ett facebookevent. Sprid gärna ordet.

Karl Sigfrid skriver förresten mer ingående om Stockholmsprogrammet och dess avigsidor.

1 kommentar:

Annika Beijbom sa...

Hej Mattias, kanoninlägg, hoppas det blir bra med manifestationen i Humlegården. Jag får peppa 50 mil därifrån o lura på hur västkusten kan bli bättre på banan också. Har inte kontaktinfo till den mkt trevlige PP-representanten från GBG men tänker att det kan jag få av ngn av er vid tillfälle.

Många hälsningar
Annika Beijbom
(som helst av allt bara vill skriva under som ffp :) )