fredag 20 februari 2009

Hylte

Sitter på tåget ner mot lund och njuter av att jag har mobilt bredband i datorn och därmed kan spendera hela resan uppkopplad.

Så jag försöker använda tiden till att läsa ikapp. Antalet skriverier om Piratpartiet och våra frågor har formligen exploderat på grund av rättegången mot the Pirate Bay och det känns inte ens relevant att försöka gräva fram intressanta länkar. Den som vill följa det som skrivs gör det bäst via partiets specialsydda nyhets och bloggsida live.piratpartiet.se. Där finns länkar till massor av bra inlägg om rättegången.

Mitt i allt mitt läsande hittar jag en TT-nyhet hos Dagens nyheter. Där skrivs det om att alla riksdagspartier backar i medlemsantal. Med undantag för miljöpartiet som ökar en aning (+65 medlemmar). För oss utanför riksdagen går det däremot bättre. Piratpartiet är redan större än miljöpartiet och så fort vänstern lyckats räkna ihop sina medlemstal för förra året kan vi nog konstatera att vi även är större än dem.

Och det slår mig att även folkpartiet borde vara inom räckhåll för oss. De ligger i dagsläget på strax under 18 000 medlemmar. Vi har gått över 10 000 medlemmar men växer stadigt. Och medan de andra partierna inte lyckas rekrytera folk är det enda som egentligen krävs för att vi ska växa att vi pratar med ungdommar om varför vi finns och vad vi står för.

Det bästa exemplet på detta är Hylte. Hylte är en liten kommun i Halland med drygt 10 000 invånare där det inte händer särskilt mycket. Men ett par driftiga pirater, med Nicke Wencel i spetsen, har startat upp en lokalavdelning inom Ung Pirat där och gått in helhjärtat för att övertyga alla de känner om att gå med i lokalavdelningen. Så just nu är över 1% av befolkningen i kommunen medlemmar i Ung Pirat. Och då har den avdelningen bara funnits i någon månad. Jag vågar inte ens gissa hur stor den kommer att vara vid årets slut.

Och kan vi bli så stora i Hylte så finns det inget som säger att vi inte kan bli det i resten av landet. Att få en procent av alla ungdomar i hela landet som medlemmar i Ung Pirat låter som ett bra mål. Åtminstone för i år. Nästa år borde vi kunna bli ännu större.

2 kommentarer:

Björn Felten sa...

Hylte ligger endast delvis i Halland (landskapet). En stor del av arealen ligger i Småland.

Däremot igger hela Hylte i Hallands län.

Björn Felten sa...

För övrigt vill jag gärna påpeka att mitt tyska efternamn, som uttalas precis som bestämd form pluralis av det svenska ordet fält: fälten, saknar varje form av fransösiska accenter.