måndag 16 februari 2009

Piratebayrättegången, dag 1

Jag sitter i den lyssningssal som finns brevid den egentliga rättegångssalen där rättegången mot the Pirate bay har påbörjats idag. Här sitter knappt tjugo personer som inte fått plats i rättssalen och lyssnar. En del, som jag, tar anteckningar medan de sitter här. Men de flesta verkar mest sitta och lyssna på den knastriga ljudupptagning från rummet brevid som spelas upp i högtalaren. Överlag känns det ganska överflödigt med det här lyssningsrummet med tanke på att SVT 24 Direkt sänder live från rättegången.

Jag har tagit mig hit med en stor del av övriga förbundsstyrelsen för Ung Pirat för att delta i den manifestation som ska sätta igång under lunchen. Bland annat kommer vår ordförande Stefan Flod säga ett par kloka ord.

Därefter bär det av tillbaks till Uppsala för att sätta mig i studion hos Radio Uppland för att kommentera rättegången där.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oscar Swartz bloggar direkt från rättegången här.

Anonym sa...

Här kan man lyssna på Mab
http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1602614

Anonym sa...

Det har slagit mig med pirat bay rättegången att den har ungefär samma bärighet som att anklaga Frosts knivfabrik för framställande av mordvapen för att en kniv blev stulen och använd vid mordet på Anna Lindh

Anonym sa...

Tack för länken Emil. Lyssnade nu precis. Du svarar kanonbra Mattias!