måndag 14 december 2009

Lokalavdelningar inom Ung Pirats Stockholmsdistrikt

Jag förstår nu hur de europeiska kolonialmakterna kände sig när de satt och delade upp afrika mellan sig med hjälp av en karta och en linjal. Jag har nämligen suttit och diskuterat hur gränserna mellan lokalavdelningarna inom Ung Pirats Stockholmsdistrikt bör dras med distriktets ordförande. I dagsläget finns det fyra lokalavdelningar inom distriktet men vi ser gärna en ökning med fem nya lokalavdelningar inom den närmsta framtiden. Den uppdelning vi var överens om skulle kunna fungera ses på kartan nedan:

Framtida lokalavdelningar i Stockholms län:
Ung Pirat Norrtälje (finns idag), Ung Pirat Järfälla, Ung Pirat Sollentuna,Ung Pirat Täby (finns idag), Ung Pirat Stockholm (finns idag), Ung Pirat Nacka, Ung Pirat Södertälje,  Ung Pirat Huddinge (finns idag) & Ung Pirat Haninge

Det som krävs för att den här indelningen ska kunna bli verklighet är att vi hittar engagerade unga pirater i de kommuner där vi vill starta nya lokalavdelningar som axla ansvaret för dessa. Är du en sådan, eller känner någon du tror skulle vara lämplig, så tveka inte att kontakta mig. Det kräv egentligen ingen förkunskap kring föreningsdemokrati alls. Förbundet har massor av duktigt folk som kan hjälpa till att lära ut den biten.

Och är du en ung och aktiv Stockholmspirat och vill vara med och starta upp en lokalavdelning men du bor i en kommun som klumpats ihop med en annan kommun så är det också bara att höra av sig. Uppdelningen är långt ifrån huggen i sten. Det enda som hindrar oss från att ha en lokalavdelning per kommun är mängden driftiga unga pirater vi kan få tag på.

2 kommentarer:

ZastDerg sa...

Underbart. Då får vi i UP Täby över 4000 kr extra vid årsskiftet, och kommunerna i fråga får en lokalavdelning att vända sig till vid behov. Win-win :D

Hur mycket mer arbete tror du detta kommer innebära för UP Täby? kommer vi behöva mer folk i styrelsen?

Mvh/ Jakob, ordförande UP Täby.

Mab sa...

Jakob:

Hur mycket extra arbete ni får beror ju helt på vad ert årsmöte beslutar att ni ska göra under året. Men om ni vill få igång aktivitet i även de andra kommunerna kan ju ett tips vara att utöka styrelsen med en ledamot från var kommun som ni har hand om. Så borde den ökade arbetsbördan som kan uppstå kompenseras av ökade personresurser att hantera ökningen.