torsdag 16 juli 2009

Semester

Efter att ha läst och diskuterat en samling partiinterna frågor de senaste dagarna insåg jag att något ovanligt hände. Jag var på väg att tappa mitt annars så goda humör. Inte i den form av kortvarig irritation som jag med jämna mellanrum faller offer för, utan på ett djupare, mer konsekvent plan. Istället för att känna glädje när jag kopplade upp mig för att ta del av det senaste inom partiet var den dominerande känslan frustration.

Efter att ha funderat en stund kom jag fram till att problemet inte låg i de diskussioner som fördes, konflikterna var varken värre eller mer omfattande än vanligt inom partiet, och det var egentligen inte så mycket nytt som dryftades. Problemet fanns således inom mig.

Så efter en viss självrannsakan har jag kommit fram till att jag är en smula slutkörd. Mitt år började med en hel del jobb med att få rätt på Ung Pirat och lämna över det på ett snyggt sätt. Det följdes direkt av en hektisk EU-valrörelse som, även om den förmodligen var en av de härligaste upplevelser i mitt liv, slet en hel dig på mig. Kroppsligt såväl som mentalt. Därefter blev det en hel del internt arbete med att diskutera hur resultatet skulle förvaltas, och så bar det av till Almedalsveckan (som jag fortfarande inte orkat blogga om). Direkt efter det var det en demonstration i Jönköping och nu idag var det en i Stockholm. Nu på lördag så har jag ett heldagsstyrelsemöte för Ung Pirat-avdelningen Piratnätet inbokat, vilket givetvis måste förberedas, och på kvällen blir det invigning av Ung Pirats nya kansli här i Uppsala. På söndag är det Piratfika som vanligt.

Det har varit mycket helt enkelt.

Så på tisdag går jag på semester från partiet. Jag kommer koppla ner Skype, jag kommer sluta läsa mail och forum. Jag kommer till och med försöka undvika att läsa om oss i vanlig media och om jag mot förmodan kommer blogga något under semestern kommer det enbart vara personliga saker. Just för att faktiskt kunna koppla av och släppa tankarna på partiet i flera dagar i följd för första gången sedan jag blev medlem i slutet av april 2006. Det är helt enkelt på tiden.

Så nu hoppas jag bara att det blir fint väder under min semester. Jag tänker nämligen spendera den med att vältra mig i sol och glass, och försöka återknyta kontakten med gamla vänner utanför partiet som jag inte hunnit med att umgås med särskilt mycket de senaste åren. Kanske städa ur bilen ordentligt, och se till att få det konstiga ljudet från bilens underrede fixat.

Har någon vägarna förbi Uppsala under min semester, och vill träffa den Mab som existerar utanför politiken så är det bara att höra av er. Så länge ni lovar att inte försöka diskutera piratpartipolitik med mig tar jag gärna en kopp kaffe (eller varför inte en glass) någon dag.

8 kommentarer:

Björn sa...

Klokt! Välkommen tillbaka sedan! :)

Maria Ferm sa...

Sunt! Lycka till!

Anne Kekki Forshaga sa...

Mycket starkt att kunna stanna upp och analysera sin egen situation. Ät glass och var slapp. *ler*
Blogga gärna om glass. Du verkar gilla den varan. *ler*

Simon Rosenqvist sa...

Låter som en vis idé. Trevlig semester! :)

Klas-Herman Lundgren sa...

Låter som en god idé, ha en bra semester!

Anonym sa...

Att förlora lusten är den första varningssignalen för att man är på väg in i den berömda väggen (sedan finns det olika sorters väggar; dels hårda cementväggar som det säger splatsch i när man far in i, sen finns det mjukare gipsväggar som man studsar lätt genom). Just nu har du nog bara ett irriterande draperi som slår mot ansiktet, men se till att det inte går längre än så. Politik skall man jobba med av passion, inte av tvång.

Mattias A sa...

Det är inte så konstigt att du känner frustration, folk har alltid olika uppfattningar om saker, och tyvärr har folk också - vad jag nyligen lärt mig - olika gränser hur långt man ska "pusha" en diskussion.

Anyways, ha en trevlig semester. Har en känsla att den är välförtjänt :)

Hanna Dönsberg sa...

Ha en bra semester :) Är du sliten kan du juh komma förbi här - jag kan ge helkroppsmassage ;)