måndag 4 januari 2010

Östra distriktets valberedande grupp

Jag har, som jag skrivit om tidigare, ingått i en grupp som tagit på sig att bygga ett förslag till kandidatlista utav personer från östra distriktet som kandiderar i primärvalet till Piratpartiets riksdagslistor. Utöver mig så har gruppen bestått av Victoria Westberg, Björn Nilsson och Sammy Nordström (Sammy och Victoria har redan bloggat om listan). Gruppen har arbetat över Skype med framtagandet av listan, och den korta motiveringstexten skapades i en Piratepad.

Målsättningen har varit att ta fram en lista som kommer ge oss aktiva i östra distriktet bästa tänkbara utgångsläge för att driva en framgångsrik kampanj i distriktet. Att kandidaterna är avgränsade till kandidater som bor i distriktet och som kommer bo kvar här under valrörelsen beror på att vi tror att kandidater som rör sig bland de aktiva och deltar i kampanjen lokalt ökar motivationen hos de andra aktivisterna under valrörelsen. Att ha en livs levande kandidat att visa upp gör helt enkelt kampanjen mer givande för de som deltar. Och även om man får rösta på kandidater från hela landet kommer alla kandidater utom 10 delas upp utifrån vilket distrikt de tillhör, och därmed blir det helt enkelt mer relevant för folk att rösta på kandidater de vill lyfta upp på den egna distriktslistan.

Tänker du använda vår föreslagna lista men vill lägga till någon speciell kandidat du tror på från något annat distrikt rekomenderar jag att du lägger in dem nederst på din lista. På så sätt riskerar de inte att konkurrera ut någon från östs chanser att hamna bland rikskandidaterna, samtidigt som den utvalde lyfts upp ett snäpp över alla andra kandidater från det distriktet den tillhör.

Hur som haver, här är i alla fall själva listan:

1. Hanna Dönsberg, Västerås
2. Mårten Fjällström, Uppsala
3. Marit Deldén, Linköping
4. Gabriel Sjölund, Linköping
5. Emil Isberg, Västerås
6. Eva Wei, Uppsala
7. Mattias Andersson, Örebro
8. Mikael Nilsson, Uppsala
9. Johanna Julén, Västerås
10. David Bergström, Strängnäs
11. Anna Svensson, Norrköping
12. Mattias Lennartsson, Västerås
13. Stefan Flod, Uppsala
14. Jonas Nordgren, Västerås
15. Benjamin Ingberg, Linköping
16. Leif Svensson, Valdemarsvik
17. Maria Follman, Örebro
18. Anders Lindbäck, Västerås
19. Gabriel Ledung, Uppsala
20. Michael Ahlström, Norrköping
21. Katarina Sundén, Örebro
22. Linus Godman, Gotland

Är du en medlem i piratpartiet boende i Uppsala län, Västmanlands län, Örebro län, Södermanlands län, Östergötlands län eller på Gotland tror jag att det här är en bra utgångspunkt att ha när du ska sätta ihop din lista. Givetvis kan du flytta om i ordningen om du vill premiera någon speciell kandidat som du har ett gott öga till, eller om du vill lägga till någon. Men som utgångspunkt kan det vara bra att ha en mall att luta sig mot då väldigt få personer nog har särskilt bra koll på alla kandidaterna. Jag själv hade det definitivt inte innan jag påbörjade mitt arbete inom den valberedande gruppen.

Röstar i valet gör du här. Ha tålamod med att systemet kan ha en del småbuggar. 


Inga kommentarer: