fredag 22 januari 2010

Vill du vara med och styra sveriges snabbast växande politiska parti?

igår skickade jag ut följande mail till partiets medlemmar:


Hej

Mitt namn är Mattias bjärnemalm och jag är sammankallande i Piratpartiets valberedning. Just nu arbetar vi med att ta fram kandidater till de val som ska göras på partiets årsmöte i april.

Nedan kommer information om vad vi söker hos de som kandiderar till partiets olika förtroendeuppdrag, samt en förteckning över var och när man kan bokas in för intervjuer om man plockas ut för en sådan. Har du frågor om vad de olika uppdragen innebär kan man antingen vända sig till oss i valberedningen, eller ännu hellre till de som idag innehar uppdragen.

Känner du att ett centralt engagemang i partiet inte är något för dig kan du sluta läsa här.

Kavprofiler

Styrelseledamot
Är du nästa styrelseledamot inom piratpartiet? Partiet söker personer som kan tänka sig att ställa upp som ledamöter eller suppleanter i partistyrelsen. Uppdraget är oarvoderat och omfånget rör sig om ca ett helgmöte varannan månad och ett onlinemöte däremellan. Vidare förväntas en styrelseledamot delta i styrelsens löpande diskussioner i rimlig omfattning, läsa in sig på möteshandlingar inför mötena samt föra en dialog med partiets medlemmar. Under intensiva perioder, som till exempel under höstens valrörelse, gör man bäst i att räkna med ett par extrainsatta onlinemöten med kort varsel.
Vi söker dig som har erfarenhet av styrelsearbete sedan tidigare, gärna inom både ideell, offentlig och privat sektor. Andra erfarenheter som är meriterande är juridisk skolning, kunskap om ekonomistyrning samt erfarenhet av arbetsledning och personalfrågor.
Vi tror att du som söker är drivande men samtidigt lyhörd, självsäker men ödmjuk och visionär men samtidigt inkännande och med en genuin vilja att jämka samman olika viljor till en gemensam linje. Förmodligen har du ett par års arbetserfarenhet på nacken, gärna inom en ledande befattning. God inblick i piratpartiets organisation och ledningsstruktur är ett plus, men inte ett krav. För att kunna väljas till styrelsen måste du ha varit medlem i partiet i minst två månader när årsmötet hålls. Tror du att du är personen vi söker, och känner att du har tiden att lägga för att hjälpa till att få in Piratpartiet i riksdagen så tveka inte att maila oss.

Valberedare
Inför 2010 söker partiet en grupp valberedare som kan axla rollen att arbeta fram ett styrelseförslag till partiets styrelse inför nåsta årsmöte. Som valberedare förväntas du ha en god förståelse för hur partiet fungerar samt en god personkännedom. Uppdraget är oarvoderat och valberedningen arbetar löpande under året med förhållandevis stor anpassningsförmåga vad gäller tider.
Det är meriterande med erfarenhet från rekryteringsarbete eller intervjutekning, samt givetvis tidigare erfarenheter av valberedningar i ideell verksamhet.

Revisorer
Till revisorer söker partiet personer med god erfarenhet av hur ideella organisationer fungerar. Gärna kopplat till en utbildning inom revision eller bokföring.

Kandidering

Kandidering till samtliga uppdrag görs löpande till partiets valberedning på valberedningen(at)piratpartiet.se

Var noga med att bifoga ett personligt brev där du förklarar vilken post du kandiderar till och motiverar varför. Bifoga även ett CV. Glöm inte att få med både mailadress och telefonnummer som vi kan nå dig på.

Intervjuer

Intervjuer hålls på tid och plats enligt nedan. Alla som kandiderar kommer inte kallas på intervju, men det underlättar om man redan i sin ansökan anger vilka intervjutillfällen som paassar. Kan man inte någon av de angivna tidpunkterna/platserna så finns möjlighet för telefonintervjuer under samma helger. Meddela i så fall detta i mailet.

Datum & plats
23-24 jan - Linköping
6-7 Februari - Uppsala
13 Februari - Malmö
20 Februari - Göteborg

Kontakt

Du når valberedningen på valberedningen(at)piratpartiet.se


Jag hoppas att vi får många sökande. Gärna sådana sökande som kan följa instruktionerna och skicka mailet med bifogat brev och CV till valberedningens adress. Hittills har det mest kommit in mail genom att personer tryckt "reply" och skrivit något i stil med. "Hej, jag kan nog vara lite intresserad av det där". Sådana kandidaturer kommer inte beaktas. nog ska man kkunna kräva att en person som kandiderar till styrelsen läser ett mail noggrannt nog för att lista ut hur man kandiderar på rätt sätt. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är du en autoritär psykopat som vill påtvinga din vilja på andra människor? I så fall engagera dig politiskt så kommer du i kontakt med andra autoritära psykopater som vill samma sak.

Anonym sa...

Vi har ju fröken Amelia därnere så inget parti är förskonat.

Thomas Tvivlaren sa...

Jag kan nog vara lite intresserad av det där... ;)

I den mån jag tar mig i kragen och verkligen anmäler mitt intresse så lär det kräva lite grundläggande eftertanke först.

För övrigt tycker jag de anonyma kommentarerna luktade personligt agg... *intressant*

Anne Kekki Forshaga sa...

anonyma inlägg räknar inte jag som något.
Jag har funderat och tycker när du lyfter upp detta, så tänker en till som vanligt.
Det skulle vara *coolt* att sitta i piratpartiets styrelse. Det skulle vara både intressant och lärorikt. Men jag har funderat på min roll i Piratpartiet. Där ingår inte att sitta i styrelsen, dels brister jag i kompetens, samt att min kropp har lite skador som gör det svårt att sitta på långa möten. Jag personligen gör mest nytta i att *sväva* och suporta yngre pirater i deras vilja att utveckla sverige. *ler* Det är inte lätt att i min ålder släppa greppet, när det gäller att styra och ställa. Men jag ser ju var dag hur pp kliver frammåt.

Beelzebjörn sa...

Jag skulle kunna intressera mig för valberedningsarbetet, i mån av tid och andra åtaganden. Jag vill inte göra åtaganden utan att vara 100% på att jag kan fylla dem.

Ska tänka på saken lite grann.