söndag 17 januari 2010

Piratpartiets primärval slutar ikväll

Piratpartiets primärval lider mot sitt slut. Ikväll är sista chansen att försöka övervinna de tekniska problemen som vårt röstningssystem lider av och avlägga en röst på upp till 22 st av de kandidater som ställt upp. Kanske har det redan hunnit sluta när du läser det här inlägget. För den som hade svårt att välja vilka man skulle rösta på i valet så fanns det en hel del hjälp och tips att få med urvalsprocessen från en otroligt lång rad av olika pirater som i mängder av bloggposter har valt att lyfta fram partikolleger i valet (noggranaste genomgången stod Qeriuem för). I syd och öst fanns det dessutom valberedningar som tog fram hela förslag på kandidatlistor.

Resan har inte varit enkel. Det har funnits en rad konflikter kring hur valet skulle gå till, och den utdragna processen gick nog folk på nerverna och fick en hel del konflikter att bubbla upp till ytan. Att handhavandet av valet inte sköttesbästa tänkbara sätt gjorde säkert sitt till dessutom för att förvärra situationen.

Men förhoppningsvis kan det beslut styrelsen tog idag göra att konflikterna nu kan läggas bakom oss. Jag uppmanade styrelsen i ett tidigare inlägg att agera i frågan, och det tycker jag att de med all önskvärd tydlighet har gjort i och med dagens beslut. Sedan får vi se vad utvärderingen säger.

Nu är det dags att blicka vidare, släppa rädslan för hur andra uppfattar oss och fundera på vad just du kan göra för att det här ska bli ett ännu mer framgångsrikt valår för Piratpartiet än förra året. För ska vi lyckas med den utmaningen så är det en sak som är säker, då behöver vi allas engagemang och vilja. Det inkluderar ditt! Är du inte redan medlem i Piratpartiet så bli det idag! Och ta kontakt med den lokala organisationen och hör med dem vad du kan göra för att hjälpa till.

Tillsammans bygger vi kunskapssamhället!

4 kommentarer:

maloki sa...

extremt underbar länkkärlek! och bra sammanfattning :)
<3

Echmech sa...

Nu har jag inte alls hängt med. Varför ställer du inte upp i riksdagsval? Jag valde att inte kryssa dig i EU-valet just för att jag ansåg att du behövs mer i riksdagen. ^_o

Mab sa...

Echmech:

Tack för förtroendet. Men jag ställde inte upp i riksdagsvalet av två skäl. Det ena var för att jag haade förhoppningar (som infriades) om att få jobba i Bryssel åt Amelia under hennes år som parlamentariker. Och där tror jag att jag kan göra väldigt stor nytta eftersom vi kompletterar varandra väldigt bra, och dessutom har väldigt lätt för att jobba ihop.

Samtidigt var det så att jag ansåg tt partiet interna struktur är så pass bräcklig, och vår riksdagsgrupp så pass oreglerad, att jag inte tror att partiet skulle må bra av de interna konflikter som skulle riskera att uppstå om jag satt i riksdagsgruppen under den kommande mandatperioden.

Bättre de får gå på sina minor och lära sig av sina misstag än bråka med mig om allt och inget var så som jag resonerade :-)

Echmech sa...

Aja, kul som fan med assistentsjobbet iaf. :)