tisdag 2 mars 2010

Tyskland sätter stopp för datalagring

Det är nästan lite komiskt att bara dagar efter att en ryggradslös Peter Eriksson stått och sagt att det inte går att stoppa datalagringen eftersom det är ett EU-direktiv så säger den tyska författningsdomstolen bestämt nej till direktivet i den form det implementerats i Tyskland eftersom det är grundlagsvidrigt

Man kan bara gissa att det sitter en hel del miljöpartister och önskar att de inte varit riktigt så snabba att gå till sängs med Thomas Bodström i den här frågan, för hur ska de göra nu? Ska de erkänna att det faktiskt går att låta bli att införa direktivet eller ska de fortsätta i förnekelse? Piratpartiets hållning är glasklar, och har alltid varit. Direktivet ska bekämpas med alla medel och på alla plan. Inte tills man tröttnar och inför datalagring, utan tills vi vinner striden och får direktivet upphävt. Kosta vad det kosta vill!

En röst på Piratpartiet i riksdagsvalet i höst är en röst på ett parti som aldrig har accepterat och aldrig kommer att acceptera masslagring av befolkningens kommunikationsmönster.

2 kommentarer:

berinder sa...

#wordness

Det här är nog det bästa inlägget jag läst hitills i kombinationen mp/tyskland. Skriver själv om det på min blogg.

Mab sa...

Berinder:

Tack för berömmet :-)

Kalle:

Jo, jag har läst det. Och är väldigt glad över vänsterpartiets tydliga ställningstagande. Jag funderade på att blogga om det, men Mikael Nilsson har redan skrivit bra om det på sin blogg så jag länkar dit istället :-)